četrtek, 2 maja, 2024
DomaLokalnoHitri testi v SB Nm niso z evropskega seznama

Hitri testi v SB Nm niso z evropskega seznama

Bralec nas je obvestil, da samoplačniško testiranje v Splošni bolnišnici Novo mesto izvajajo s testi, ki niso na listi odobrenih testov EU oz. Evropske komisije. Posledično ne dobiš digitalnega covidnega potrdila, le potrdilo o rezultatu testiranja, ki si ga lahko natisneš iz ZVEM portala.

Poleg je še zapisal, da k sreči hrvaški mejni organi minuli konec tedna niso preverjali, če je test na seznamu ali ne. Hrvaška namreč zahteva, da je HAGT na evropskem seznamu.

Hitri testi v SB Nm niso z evropskega seznama

Gre za test B054 Singclean Covid 19, kitajskega podjetja Hangzhou Singclean Medical Products, ki pa ga ni na seznamu Evropske komisije – https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/preparedness_response/docs/covid-19_rat_common-list_en.pdf

Za pojasnila smo se obrnili na novomeško Splošno bolnišnico. V odgovoru so pojasnili: v Splošni bolnišnici Novo mesto imamo v uporabi teste, ki nam jih dobavlja podjetje CTD proizvajalec HANGZHOU SINGCLEAN MEDICAL PRO, ki je z dnem 17.06.2021 na seznamu odobrenih testov s strani strokovne komisije MZ (Ministrstvo za zdravje). Test najdete na seznamu pod šifro B054, so sporočili iz SB Nm.

Ampak omenjenega testa še vedno ne najdemo na seznamu Evropske komisije, tako da vam pred morebitnim odhodom v tujino predlagamo, da pristojne povprašate katere teste uporabljajo in so veljavni za prestop meje. Sicer pa drži, da je test na slovenskem seznamu. Očitno imamo v Sloveniji teste za Slovenijo, ki pa so lahko presenečenje ob prestopu meje.

Na tem seznamu Evropske komisije omenjenega B054 testa ni.

Hitri testi v SB Nm niso z evropskega seznama

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča