Hladna fronta, ki ne bo hladna

0
184

Po prehodu oslabljene hladne fronte se bo nad Alpami ponovno hitro vzpostavilo šibko območje visokega zračnega tlaka. In če se mi letos praktično ne moremo znebiti anticiklona, se SZ Evrope ne more znebiti ciklona. O silovitem vetru, s hitrostjo do 130 km/h, sneženju in poplavah, poročajo z juga in zahoda Norveške. Po prehodni umiritvi vremena se bo nad Atlantikom hitro poglobil nov ciklon, v sredini tedna bo na otoku ponovno močno deževalo, Islandijo pa bo zasipalo s snegom.

Pri nas snega (še) ne pričakujemo, bo pa v prvem delu noči še pihal JZ veter. Oblačno bo, občasno bo zelo rahlo deževalo, proti jutru bo veter povsod ponehal. Pred nami je še eno zelo toplo jutro. Temperatura bo nad ničlo ostala tudi v severni Sloveniji, tukaj bo 3 stopinje, v večjem delu Slovenije pa od 6 do 8. ob morju 10 stopinj Celzija.

Torek bo minil v znamenju oblakov, na severu bo večinoma suho, v osrednji in južni Sloveniji bo rahlo deževalo, a količina padavin bo zelo majhna. Na Primorskem bo proti večeru zapihala šibka burja. Po nižinah bo ohladitev, če temu sploh rečemo ohladitev, neopazna. Saj bo pod 10 stopinj le na Gorenjskem, drugje bo od 10 do 13 stopinj Celzija.

Tudi torek ne bo preveč primeren za obisk gora, saj bo veliko megle in oblakov. Pojavljale se bo rahle padavine, pod 1300m bo večinoma deževalo, višje snežilo, a snega bo zapadlo bolj za vzorec. JZ veter bo ponoči ponehal in zjutraj bo zapihal šibak vzhodnik.

V sredo bo nekaj sončnih žarkov, prevladovali pa bodo oblaki. Večinoma bo suho, nastalo bo le nekaj zelo kratkotrajnih ploh, po nižinah v obliki dežja. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Zjutraj bo okoli 3, najvišje dnevne temperature bodo blizu 10 stopinj. Četrtek nam bo prinesel zelo veliko sonca in malo oblakov. Po jutranjem minusu se bo ogrelo do okoli 11 stopinj Celzija. Sončno vreme se nam obeta tudi v petek, temperaturna razlika med dnevom in nočjo bo velika.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj