Hladna jutra, čez dan sonce

Hladna jutra, čez dan sonce

-
0 124

Ponoči bo večinoma jasno, veter se bo prehodno polegel, le na Primorskem bo še pihala burja. Tukaj bo temperatura ostala nad 10 stopinj, v Alpskih dolinah in na planotah Notranjske bo okoli ledišča, zato bo slana, drugje po Sloveniji bodo temperature od 4 do 5, v Ljubljani 7 stopinj Celzija. Petek bo sončen, le tu in tam bo na nebu kakšen osamljen oblak. Čez dan bo zapihal SV veter, ki bo šibkejši kot v četrtek, slabela pa bo tudi burja na Primorskem.

Najvišje dnevne temperature bodo za spoznanje nižje od današnjih. Ob morju bo 22 stopinj, na Goriškem stopinjo manj. Drugje po Sloveniji bo od 16 do 18 stopinj Celzija.

Hladna fronta je k nam prinesla suh in zelo čist zrak, zato bo ob jasnem vremenu vidljivost v gorah ob koncu tedna zelo dobra. In jutrišnji dan velja izkoristiti za obisk gora, saj bo večinoma sončno, v popoldanskem času se lahko pojavi kakšen oblak. Pihal bo šibak vzhodni veter, bo pa nekoliko hladneje, saj bo na 1500m 6 stopinj, na 2500m 2 stopinji Celzija.

V teh dneh so odlični pogoji tudi za jadranje na morju, čeprav se je slednje nekoliko ohladilo, a še vedno ima dobrih 21 stopinj. Jutri bo jasno. Zjutraj bo okoli 11, najvišja dnevna pa okoli 22 °C. Zjutraj bo še pihala zmerna burja, ki bo čez dan oslabela. Morje bo rahlo do zmerno vzvalovano. Vidljivost bo nad 10 km.

Še za kakšno stopinjo hladnejše bo sobotno jutro, marsikje se lahko pojavi slana. Hladno bo tudi na Primorskem, saj bo burja v noči na soboto ponehala. Čez dan bo povsem jasno, ogrelo se bo do 20 stopinj. Nedeljsko jutro bo megleno in malce toplejše. Dan bo sončen, zapihal bo JZ veter. Na zahodu se bo popoldne pooblačilo, ba vzhodu bo še sončno. Ponedeljek bo oblačen in deževen, bo pa razmeroma toplo.