FOTO: Hlodi s prikolice na drugo vozilo

0
4190

Ob 15.52 se je na cesti Metlika–Novo mesto pri naselju Dole v občini Metlika prevrnila prikolica tovornega vozila. Po cestišču in v nasproti vozeče osebno vozilo se je razsula hlodovina. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Metlika so poškodovanega voznika osebnega vozila oskrbeli na kraju in odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Policisti so ugotovili, da je 38-letni voznik vozil tovorno vozilo s priklopnikom z naloženo hlodovino iz smeri Metlike proti Novem mestu. Med Hrastom pri Jugorju in Dolami je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, priklopnik pa je zanihal in se prevrnil. Razsuta hlodovina je padla na osebni avtomobil, ki ga je voznik pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Lažje poškodovanega voznika osebnega avtomobila so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila cesta na tem delu zaprta med 16. in 18. uro.

Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na osebnem vozilu, nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa in z absorbentom posuli razlite motorne tekočine. Ker je bila cesta zaprta za promet so dežurni delavci CGP Novo mesto s prometno signalizacijo preusmerili promet, zavarovali poškodovano obcestno ograjo ter počistili cestišče.

(foto: PP Metlika)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj