Hrvaška še oranžna, 180 novih okužb

0
1201

Na račun Hrvaške, ki se sicer hvali z odlično turistično sezono, v teh dneh leti vse več kritik evropskih držav glede zdravstvene slike oz. okužb s koronavirusom. Italija je zato uvedla obvezno testiranje za vse, ki se vračajo iz Hrvaške – pa tudi Grčije, Malte in Španije. Hrvaška odgovornosti za zdaj ne prevzema.

Na Hrvaškem je danes najslabši dan, ko gre za število novih dnevnih okužb od začetka epidemije. Zabeležili so 180 novih primerov, aktivno je v državi okuženih 811 ljudi. Največ novih okužb je na območju Zagreba in Splitsko-dalmatinske županije.

115 pacientov je na zdravljenju v bolnišnici, umetno predihavanje pljuč pa potrebuje 10 pacientov. V Splitu je ena oseba umrla. Do danes se je na Hrvaškem z novim koronavirusom okužilo 6.050 ljudi, 161 ljudi je umrlo. V samoizolaciji je trenutno 2.752 oseb. Skupaj so do danes opravili 133.493 testov, 1.201 v zadnjih 24 urah.

V Srbiji so v zadnjem dnevu potrdili 247 okužb z novim koronavirusom, zaradi covida-19 pa so umrli trije ljudje, kar je najmanj od konca junija. V BiH so našteli še 222 primerov okužbe, umrlo je pet ljudi, v Severni Makedoniji pa imajo 141 novih okužb, dva človeka sta zaradi koronavirusne bolezni 19 umrla.

V Sloveniji smo včeraj potrdili 29 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Večina novih primerov je vnesenih iz Hrvaške.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj