četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaHrvat tihotapil Turke. Ukradli kompresor

Hrvat tihotapil Turke. Ukradli kompresor

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 183 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi treh kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Med 17. 3. in 20. 3. je v Drašičih nekdo vlomil v gospodarski objekt in odtujil zračni kompresor.

Okoli 15.30 so policisti na območju Obrežja ustavili kombi Opel vivaro hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 37-letni državljan Hrvaške prevaža sedem državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Hrvaške so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli kombi. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli devet državljanov Pakistana, devet državljanov Kitajske, devet državljanov Maroka, šest državljanov Kube, šest državljanov Afganistana, tri državljane Rusije, dva državljana Irana in državljana Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča