Huda nesreča, drzne tatove prijeli, vlomilce pregnali

0
4925

Policisti PU Nm so od zadnjega poročanja na št. 113 sprejeli 189 klicev, od tega je bilo 54 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Drzna tatvina, osumljenci prijeti

Nekaj pred drugo uro so policiste poklicali v trgovino na krški tržnici. Tam so prišli trije mladeniči, dva sta zamotila prodajalko, tretji pa je na hitro pregledal pisarne in odnesel 1.500 evrov denarja. Varnostnik ga je poskušal ustaviti, a je bil neznanec prehiter. Več krških policistov je ob pomoči kriminalistov prečesavalo Krško in naselja v okolici Krškega, da bi izsledili storilce. Na policijsko postajo so privedli več oseb in še isto popoldne ugotovili, da gre za trojico iz naselja v okolici Krškega, dva sta stara 17 let, tretji pa 22 (slednjega so prijeli v torek zjutraj). Njihove vloge bo razjasnila nadaljnja preiskava. O dejanju so obvestili starše mladoletnikov.

Tatvina iz avta, v denarnici pin številka

V Češči vasi so neznanci izkoristili deloma odprto okno na avtu (zaradi vročine) in iz avta vzel dve denarnici z dokumenti, bančnimi karticami in denarjem. V eni od denarnic so našli tudi pin številko, tako da so storilci še isti dan uspeli dvigniti 150 evrov. Tako so skupaj naredili za okoli petsto evrov škode.

Prepodili vlomilce

V torek zjutraj, nekaj pred peto, so prepodili vlomilce in stanovanjsko poslovnega objekta v novomeški Župnci. Hrup vloma je zbudil lastnike, kar je povzročilo, da sta dva zamaskiranca pobegnila. Odnesla nista veliko, sta pa z vlomom naredila za nekaj tisoč evrov škode na oknih in vratih.

Parkomat se ‘ni dal’

Na Prešernovem trgu v Novem mestu so neznanci poskusili vlomiti v parkirni avtomat. Tudi, če bi jim uspelo, izkupička ne bi bilo ali pa bi bil boren. Poškodovani avtomati bodo popravili.

Mejne zadeve in tujci

Policisti so dopoldne v Brežicah prijeli osem državljanov Kube, za katere so ugotovili, da so mejo prestopili na nezakonit način. V noči iz ponedeljka na torek so na železniški postaji Dobova prijeli državljana Maroka. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Huda prometna nesreča

Na Pijavškem so zvečer prometni policisti obravnavali hudo prometno nesrečo, v katero je bila ena oseba posebno hudo telesno poškodovana, dve pa lažje. Po prvih ugotovitvah ogleda je 19-letni voznik iz okolice Krškega peljal po glavni cesti od Brestanice proti Boštanju. V vozilu je imel 20-letnega sopotnika. Kjer cesta preide iz blagega levega ovinka v ravnino, je domnevno zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom, ki ga je obrnilo za devetdeset stopinj v levo, tako da je bočno drsel čez vozišče na drugo stran ceste. V tem trenutku se je pravilno po svoji strani iz smeri Boštanja pripeljala 34-letna voznica osebnega avtomobila in s prednjim delom silovito trčila v desni bok vozila 19-letnega voznika, kjer je sedel 20-letni sopotnik.

Na kraju so prvo pomoč nudili gasilci, policisti in reševalci z zdravnikom iz Krškega in Sevnice. Vse poškodovane so odpeljali v bolnišnico – 19-letni voznik in 34-letna voznica sta dobila lažje poškodbe, 20-letni sopotnik iz okolice Krškega pa je zelo hudo poškodovan ostal na zdravljenju v brežiški bolnišnici.

O nesreči sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic nesreče je bila glavna cesta med Brestanico in Boštanjem zaprta od devete zvečer do polnoči. Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili, vsi udeleženi so uporabljali varnostni pas, povzročitelj prometne nesreče pa ima vozniško dovoljenje nekaj manj kot šest mesecev, so še sporočili s PU Nm.