Hudo poškodovan kolesar

0
2622

Policisti Policijske uprave Novo mesto so obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval kolesar in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. Na mejnem prehodu Obrežje so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, ponarejanja listin, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Hudo poškodovan kolesar

Policisti PP Sevnica so bili nekaj po 13. uri obveščeni, da reševalci oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval v prometni nesreči na območju Jablanice. Opravili so ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je 54-letni kolesar peljal po cesti iz smeri Okiča proti Jablanici, kjer je pri vožnji po klancu navzdol zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom in padel. 54-letnega moškega, ki je bil zaradi hudih poškodb življenjsko ogrožen, so po oskrbi v novomeški bolnišnici odpeljali v UKC Ljubljana. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Okoli 15. ure se je zgodila prometna nesreča v Gorenji Stari vasi na območju PP Šentjernej, kjer je 45-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v jarek. Kršitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,82 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

V Vrhovski vasi na območju PP Brežice je nekdo s strehe počitniške hiše odtujil okoli 35 metrov bakrenih žlebov. Lastnika je oškodoval za 1200 evrov.

Med 17. in 19. uro je v Zabukovju na območju Šentruperta neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil okoli 20 evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju kraja Trnje in pri Rigoncah (PP Brežice) izsledili in prijeli pet državljanov Kube, državljana Malija in državljana Gvineje Bissau. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj