Hudo poškodovan pešec, v nasprotno smer po AC

0
1884

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 215 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval pešec, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Hudo poškodovan pešec

Nekaj pred 17. uro so bili policisti PU Nm obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 49-letna voznica osebnega avtomobila, ki je na prehodu za pešce trčila v 82-letnega pešca, ki je prečkal cesto. Hudo poškodovanega pešca so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper povzročiteljico nesreče bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

V nasprotno smer po avtocesti

20. 11. okoli 23. ure so bili policisti obveščeni, da med Drnovim in Smednikom v smeri Ljubljane voznik osebnega avtomobila vozi v napačni smeri. OKC Nm je o nevarni vožnji voznika takoj obvestil policijske patrlulje, ki so vozilo izsledili in ustavili. Ugotovljeno je bilo, da je 47-letna voznica peljala iz smeri Obrežja proti Ljubljani. Na odseku avtoceste v Dobruški vasi, kjer se izvajajo dela, je avtomobil obrnila in nadaljevala vožnjo proti Obrežju. Na območju Smednika je nato vozilo ponovno obrnila in nato v smeri Ljubljane vozila v nasprotni smeri. Pri tem je v Dobruški vasi na odseku kjer se izvajajo dela trčila v varovalno ograjo in kljub temu nadaljevala vožnjo v smeri Ljubljane. Okoliščine policisti še preiskujejo in bodo zoper kršiteljico na podlagi ugotovitev ustrezno ukrepali.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Med 19. 11. in 21. 11. so na delovišču v Novem mestu neznanci vlomil v gradbiščni zabojnik in v dva avtomata za napitke in prigrizke. Odtujili so nekaj kovancev, z vlomom in tatino pa povzročili za okoli 2200 evrov škode.

V okolici Dolenjskih Toplic je nekdo skozi vrata vlomil v počitniško hišo in odtujil motorno žago in vrtalnik. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 450 evrov škode.