Hudo poškodovan v pretepu, napad na policista

0
1819

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so jih v nedeljo zvečer reševalci obvestili, da oskrbujejo 42-letnega moškega, ki naj bi bil hudo poškodovan v pretepu. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov in kriminalistov je do pretepa prišlo v gostinskem lokalu. 23-letnega osumljenca so policisti izsledili in mu odvzeli prostost. Nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja hude telesne poškodbe.

Napadel policista

Novomeški policisti so se 31. 3. zvečer odzvali klicu na pomoč iz Novega mesta, kjer naj bi v eni izmed stanovanjskih hiš moški izvajal nasilje. Ob prihodu na kraj je 50-letni moški grozil policistu in ga napadel. Policist in policistka sta nasilneža z uporabo prisilnih sredstev uspela obvladati, odvzela sta mu prostost in ga odpeljala v prostore za pridržanje. Okoliščine še preiskujejo, po zaključeni preiskavi pa bodo zoper moškega na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

V kraju Sveti Vrh na območju Policijske postaje Trebnje je 29. 3. popoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in zlat nakit ter lastnika oškodoval za 3000 evrov.

Kršitelja pridržali

Novomeške policiste so 30. 3. nekaj po 22. uri poklicali iz naselja v okolici Novega mesta, kjer naj bi moški s predvajanjem glasne glasbe motil javni red in mir. Ob prihodu policistov se je 24-letni kršitelj nedostojno
vedel in žalil policiste ter kljub njihovim ukazom s kršitvijo ni prenehal. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj