petek, 19 aprila, 2024
DomaKronikaHudo poškodovan voznik traktorja

Hudo poškodovan voznik traktorja

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 65 nujnih primerih n na številko 113 prejeli 223 klicev. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in zasegli vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Hudo poškodovan voznik traktorja

Nekaj po 18. uri so bili policisti obveščeni o nesreči na območju Šmarjeških Toplic, kjer naj bi se pri delu s traktorjem hudo poškodoval moški. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov naj bi 72-letni moški na traktorskem priključku prevažal drva. Pri vožnji po kolovozni poti je med vožnjo vzvratno zapeljal izven kolovozne poti in izgubil oblast nad
vozilom. Traktor se je pričel prevračati, moški pa je padel z vozila in obležal hudo poškodovan. Reševalci so ga oskrbeli, kasneje pa je bil zaradi hudih poškodb s helikopterjem odpeljan v UKC Ljubljana. Okoliščine policisti še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Kršiteljema zasegli vozila

Policisti PPP Novo mesto so bili obveščeni, da voznik osebnega avtomobila bosanskih registrskih oznak na avtocesti s počasno vožnjo ogroža ostale udeležence v prometu in vijuga po cesti. Kršitelja so izsledili in ga ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 36-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so zanj odredili strokovni pregled. Avtomobil so mu zasegli in kršitelja privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Brežiški policisti so v noči na 16. 5. na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila Alfa romeo. Ugotovili so, da gre za 31-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil z nameščenimi ukradenimi registrskimi tablicami. Alfa romeo so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog, na sodišče naslovili obdolžilni predlog in na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Kršiteljica pod vplivom alkohola

Zaradi nezanesljive vožnje in vijuganja po cesti so trebanjski policisti nekaj po 21. uri na območju Malih Poljan ustavili voznico osebnega avtomobila Ford fiesta. Med postopkom so ugotovili, da gre za 30-letno kršiteljico, ki je imela v litru izdihanega zraka 0,95 miligramov alkohola. Preprečili so ji nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

V Šentjerneju je med 12. 5. in 15. 5. nekdo vlomil v skladišče podjetja in odtujil okoli 270 metrov električnih vodnikov. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2.000 evrov škode.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča