Huje poškodovan pri pokanju s karbidom

0
2703
Exif_JPEG_PICTURE

Med velikonočnimi prazniki je ena izmed navad tudi pokanje s karbidom. Tako se marsikje v prazničnih dneh, tudi ponoči, razlega močno pokanje. Pokanje s karbidom in streljanje z možnarji povzroča zelo močan hrup, onesnažuje okolje, vznemirja ljudi in živali. Lahko se konča tudi z nezgodo in telesnimi poškodbami, celo s smrtjo.

V nedeljo, ob 14.18 uri, si je na Vidovi poti na Bizeljskem v občini Brežice občan ob rokovanju s karbidom, ki je eksplodiral, poškodoval roko. Posredovali so reševalci NMP Brežice, ki so poškodovanega na kraju oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

S PU Nm so sporočili: Hudo poškodovanega 46-letnega moškega so reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico, od tam pa v UKC Ljubljana. Po prvih ugotovitvah kriminalistov in policistov je do eksplozije prišlo, ko je moški na dvorišču stanovanjske hiše razdrl več petard in nabojev in s smodnikom z železnim kladivom polnil možnar. Med eksplozijo je kladivo odneslo na streho več kot 20 metrov oddaljene stanovanjske hiše, kjer je poškodovalo več strešnikov. V bližini se je nahajalo več oseb, ki pa v eksploziji niso bile poškodovane. Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj