sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaHuje poškodovana peška, bežal pred policisti, 83- letnik nad soprogo

Huje poškodovana peška, bežal pred policisti, 83- letnik nad soprogo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v zadnjih 24 urah posredovali v 75 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 241 klicev.

Huje poškodovana peška
Okoli 17. 30 se je zgodila prometna nesreča na Ljubljanski cesti v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 63-letna voznica osebnega avtomobila, ki je na prehodu za pešce trčila v 88-letno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Hudo poškodovano peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo zoper povzročiteljico nesreče na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Črnomelj so med kontrolo prometa v Semiču okoli 15. ure s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljali voznika osebnega avtomobila Renault clio. Kršitelj sprva znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in vozilo ustavil pri Vinjem vrhu pri Semiču. Med postopkom so policisti ugotovili, da gre za 38-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V vozilu je prevažal več oseb, kot je dovoljeno, otroci pa na sedežih niso bili zavarovani z ustreznimi zadrževalnimi sistemi. Kršitelj je vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil. Renault clio so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nasilnežu prepovedali približevanje žrtvi

Policisti PP Sevnica so posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Sevnice. Ugotovili so, da 83-letni nasilnež izvaja fizično in psihično nasilje nad zakonsko partnerko. Zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo, so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Zoper moškega bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlomi in tatvine

V noči na 22. 3. so neznanci v okolici naselja Razdrto na območju PP Šentjernej odtujili okoli 5000 kg železnih rebrastih palic, naloženih na palete.

V kraju Prešna Loka na območju PP Sevnica je med 19. 3. in 22. 3. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil avtomobilske pnevmatike, potapljaško opremo, opremo za podvodni ribolov, fotografsko opremo, plinski žar in sesalnik. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 5.000 evrov.

Na parkirnem prostoru na Obrežju je v noči na 23. 3. nekdo iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil več kot 600 litrov goriva, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča