petek, 19 aprila, 2024
DomaKronikaHuje poškodovana peška, vlomi, z maligani do pridržanja

Huje poškodovana peška, vlomi, z maligani do pridržanja

Policisti Policijske uprave Novo mesto so 30. 1. posredovali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 231 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodovala peška in 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Brežicah kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Huje poškodovana peška

30. 1. ob 5.45 smo bili obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti v naselju Lokve na območju PP Črnomelj. Policisti PP Črnomelj so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 53-letni voznik osebnega avtomobila Volkswagen touran, ki je pripeljal iz smeri Črnomlja, trčil v 44-letno peško, ki je nenadoma stopila na cesto izven prehoda za pešce. Žensko, ki je po trčenju padla in se huje poškodovala, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnih vozniških dovoljenj

Sevniški policisti so med kontrolo prometa v Sevnici nekaj pred 16. uro kontrolirali voznika osebnega avtomobila Toyota yaris. Med postopkom so ugotovili, da 46-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,87 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Na območju Tržišča so ob 16. uri ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je prav tako vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. 52-letnemu kršitelju so avtomobil zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poškodovanje tuje stvari

Na parkirnem prostoru podjetja v Novem mestu je med 28. 1. in 30. 1. nekdo poškodoval sedem pnevmatik na štirih vozilih in povzročil za okoli 1200 evrov škode.

Vlomi in tatvine

V Birčni vasi je v noči na 30. 1. neznanec vlomil v zajčnik in odtujil sedem zajcev. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 500 evrov škode.

30. 1. med 16. in 20. uro je v naselju Potok na območju Straže nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Med 19. in 22. uro je v Metliki neznanec prav tako izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo.
Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.

Okoli 22. ure je v Črnomlju nekdo skozi okno vlomil v poslovne prostore in odtujil okoli 450 evrov.

Brežiški policisti pridržali kršitelja

Brežiške policiste so okoli 16.30 poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Cerkljah ob Krki, kjer naj bi pijan moški grozil osebju, razmetaval
inventar in motil javni red in mir. Kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna
sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog in na pristojno
tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi poškodovanja več stolov v lokalu.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Čatež ob Savi, Slovenska vas) izsledili in prijeli 10 državljanov Pakistana, devet državljanov Nepala, sedem državljanov Indije, šest državljanov Rusije, štiri državljane Konga, tri državljane Maroka, dva državljana Afganistana, dva državljana Alžirije in državljana Kosova. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča