četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaHuje poškodovani motorist in kolesarja. Vlomi, tatvine.

Huje poškodovani motorist in kolesarja. Vlomi, tatvine.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so konec minulega tedna posredovali v 224 nujnih primerih. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci huje poškodovali, tri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in 30 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 51-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Brežicah kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, nesreče pri delu, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

V nesrečah poškodovana kolesarja
5. 5. so bili policisti obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo lažje poškodovanega moškega, ki naj bi padel s kolesom. Policisti PP Novo mesto so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila na območju Semiča. 31-letni moški je kolesaril po Smuški cesti proti Semiču in trčil v psa, ki je nenadoma pritekel na cesto. Zoper lastnika, ki je opustil nadzor nad psom, bodo policisti uvedli prekrškovni postopek.

6. 5. dopoldne se je zgodila prometna nesreča v naselju Škovec na območju Trebnjega. Trebanjski policisti so ugotovili, da je mladoletni kolesar vozil po klancu navzdol, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom in s ceste zapeljal v jarek. Huje poškodovanega kolesarja so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Hudo poškodovan motorist

6. 5. okoli 13. ure so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo motorista in voznice traktorja v naselju Hinje pri Šentjanžu. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 16-letni voznik motornega kolesa enduro, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil za kmetijskim traktorjem. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad motorjem in trčil v zadnji del priključka traktorja, ki ga je pred njim pravilno peljala voznica. Hudo poškodovanega 16-letnika so reševalci oskrbeli, s helikopterjem je bil odpeljan v UKC Maribor. Okoliščine nesreče še preiskujejo, o ugotovitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

V noči na 7. 5. se je zgodila prometna nesreča v kraju Dobindol na območju PP Dolenjske Toplice. 24-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 22-letnega voznika. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,67 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Prijeli tatove

Policiste PP Krško so 5. 5. okoli 18.30 poklicali na pomoč iz prodajalne v Krškem, kjer naj bi se neznanci nedostojno vedli in odtujili več artiklov. Policisti so se takoj odzvali in v Krškem izsledili in prijeli 25-letnega osumljenca. Ukradene predmete so zasegli in jih vrnili osebju prodajalne. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Črnomaljske policiste je 7. 5. okoli 17.30 občan obvestil, da so neznanci na območju Črmošnjic z dvorišča stanovanjske hiše ukradli počitniško prikolico. O tatvini so bile takoj obveščene vse policijske patrulje in metliški policisti so okoli 21. ure ukradeno prikolico našli na težko dostopnem terenu na območju Bereče vasi. Ugotovili so, da je kaznivega dejanja osumljena ženska z območja Metlike, večkratna storilka kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete. Prikolico so vrnili oškodovancu, zoper osumljenko pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

S parkirnega prostora v Dolenjskih Toplicah je 5. 5. nekdo odtujil avtomobilsko prikolico. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 500 evrov.

V naselju Cviblje na območju PP Dolenjske Toplice je 5. 5. popoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil kamero. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.100 evrov škode.

Na delovišču v Češči vasi je med 5. 5. in 6. 5. neznanec vlomil v gradbiščni kontejner in odtujil električne vodnike. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 3.000 evrov škode.

V kraju Hrib na območju Šmarjeških Toplic je med 1. 5. in 6. 5. nekdo vlomil v brunarico in odtujil litoželezno posodo, posodo z gorivom in lesne brikete. Lasnica ocenjuje, da je oškodovana za 1.500 evrov.

Na parkirnem prostoru stanovanjske hiše na Markljevi ulici v Novem mestu je med 6. 5. in 7. 5. iz odklenjenega kombija odtujil dve električni udarni kladivi. Lastnika je oškodoval za okoli 1.600 evrov.

Z dvorišča podjetja v Mihovici na območju Šentjerneja je v noči na 7. 5. neznanec odtujil tri kovinske stole.

V naselju Črnc na območju Brežic je nekdo s strehe pomožnega objekta odtujil okoli osem metrov bakrenih žlebov.

Razgrajala v zdravstvenem domu

Krške policiste so 5. 5. okoli 14. ure poklicali na pomoč iz zdravstvene ustanove, kjer naj bi se ženska nedostojno vedla, razbijala po vratih in kričala. Policisti so kršiteljico izsledili, ugotovili identiteto in ji zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Vzpostavili javni red in mir

6. 5. so policiste PP Novo mesto poklicali na pomoč iz naselja Prapreška pot, kjer naj bi kršiteljev razgrajal in grozil stanovalcem naselja. 30-letnemu moškemu, ki se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča