Ilegalca, ki sta uničila avto, pobegnila. Zadeva zavržena

Ilegalca, ki sta uničila avto, pobegnila. Zadeva zavržena

-
4 5793

V Sloveniji lahko preko noči ostaneš brez materialnih dobrin, ki si si jih kupil in za tebe izrednega pomena. Storilci tvojo lastnino uničijo in ostaneš brez nje. Iskati pravico pri pravosodnih organih pa se izkaže za utopijo. Tako je bilo očitno v primeru ukradenega vozila, za kar sta bila osumljena dva ilegalna migranta, ki sta na območju občine Brežic, domačinu z dvorišča ukradla osebno vozilo in povzročila nesrečo, ki se je zgodila na cesti Zagorje – Litija. Vozilo je bilo povsem uničeno. Zgodba na Okrožnem državnem tožilstvu v Krškem pa je bila zavržena.

Oškodovanec Dejan Šneberger se je tudi tokrat oglasil, kot takrat, sredi oktobra, ko je ostal brez avta:
Drugo poglavje ukradenega avtomobila! 😁 To poglavje nadaljuje zgodbo, ki se mi je pripetila lani oktobra. Takrat sem izpostavil določene stvari, ki so mi jih s tem sklepom potrdili. To poglavje govori o nesposobnosti slovenskega sodstva in varovanja državljanov! Utrujat se ne mislim preveč s tem, ker se mi po domače ne da. Je pa prav da si kdo prebere, kako vse skupaj poteka, če še sam ni bil deležen te nagrade 😁
Osnovne točke;
– Pridobitev imen
– Zavržen sklep
– Če hočeš kaj, se zajebavi sam
– Pobeg iz azilnega doma

Tako oškodovanec. In ko smo po imenih preverjali osebi, ki sta osumljeni dejanja, smo voznika, ki je povzročil nesrečo z ukradenim avtom, našli tudi na socialnem omrežju. Oba osumljena sta bila premeščena v azilnim dom, kjer pa sta po slabem mesecu tudi pobegnila.Prav voznik je še 8. novembra objavil svoji fotografiji, očitno kot spomin na Slovenijo. Kasneje pa je že objavil fotografije iz Italije in tudi Španije.

Zanimiva je odločitev tožilke, ki je zavržbo utemeljila: ‘ker je podana nesorazmernost med majhnim pomenom kaznivega dejanja ter posledicami, ki bi jih lahko povzročil kazenski pregon.’

Slovenski davkoplačevalec, oškodovanec, je tako ostal brez svojega vozila, ki so ga ocenili na okoli 3.000 evrov oz. dobre štiri slovenske minimalne splače. To očitno v Sloveniji ni velik znesek? Oziroma je v tem primeru za oškodovanca zadeva sorazmerna?

Oškodovanec se zdaj vozi z VW golfom – dvojka.