Ilegalca, ki sta uničila avto, pobegnila. Zadeva zavržena

4
6010

V Sloveniji lahko preko noči ostaneš brez materialnih dobrin, ki si si jih kupil in za tebe izrednega pomena. Storilci tvojo lastnino uničijo in ostaneš brez nje. Iskati pravico pri pravosodnih organih pa se izkaže za utopijo. Tako je bilo očitno v primeru ukradenega vozila, za kar sta bila osumljena dva ilegalna migranta, ki sta na območju občine Brežic, domačinu z dvorišča ukradla osebno vozilo in povzročila nesrečo, ki se je zgodila na cesti Zagorje – Litija. Vozilo je bilo povsem uničeno. Zgodba na Okrožnem državnem tožilstvu v Krškem pa je bila zavržena.

Oškodovanec Dejan Šneberger se je tudi tokrat oglasil, kot takrat, sredi oktobra, ko je ostal brez avta:
Drugo poglavje ukradenega avtomobila! ? To poglavje nadaljuje zgodbo, ki se mi je pripetila lani oktobra. Takrat sem izpostavil določene stvari, ki so mi jih s tem sklepom potrdili. To poglavje govori o nesposobnosti slovenskega sodstva in varovanja državljanov! Utrujat se ne mislim preveč s tem, ker se mi po domače ne da. Je pa prav da si kdo prebere, kako vse skupaj poteka, če še sam ni bil deležen te nagrade ?
Osnovne točke;
– Pridobitev imen
– Zavržen sklep
– Če hočeš kaj, se zajebavi sam
– Pobeg iz azilnega doma

Tako oškodovanec. In ko smo po imenih preverjali osebi, ki sta osumljeni dejanja, smo voznika, ki je povzročil nesrečo z ukradenim avtom, našli tudi na socialnem omrežju. Oba osumljena sta bila premeščena v azilnim dom, kjer pa sta po slabem mesecu tudi pobegnila.Prav voznik je še 8. novembra objavil svoji fotografiji, očitno kot spomin na Slovenijo. Kasneje pa je že objavil fotografije iz Italije in tudi Španije.

Zanimiva je odločitev tožilke, ki je zavržbo utemeljila: ‘ker je podana nesorazmernost med majhnim pomenom kaznivega dejanja ter posledicami, ki bi jih lahko povzročil kazenski pregon.’

Slovenski davkoplačevalec, oškodovanec, je tako ostal brez svojega vozila, ki so ga ocenili na okoli 3.000 evrov oz. dobre štiri slovenske minimalne splače. To očitno v Sloveniji ni velik znesek? Oziroma je v tem primeru za oškodovanca zadeva sorazmerna?

Oškodovanec se zdaj vozi z VW golfom – dvojka.

4 KOMENTARJI

  1. Mejo na Dolenjskem naj bi sedaj varovali vojaki, ki pa so rajši kot na terenu v gostilni,..ko sem bil jaz v vojski na straži, sem jedel suh obrok hrane na terenu, ne pa “pohan šnicel” v gostilni,..sramota za tako GNILO VOJSKO in oblast,..

    • Daj ne piši žaljivk. Vojaki imajo tudi pravico do malice kakor vsak človek. Sram te bilo. Ob meji delajo veliko, so preobremenjeni in takšni kot ti ne znajo drugega, kakor pljuvat brez utemeljenega razloga. Sam sem preživel desetletje v različnih uniformah in ne mi razlagat, tvoj vojaški rok, ki je bil itak neumnost. Sem preživel na “terenu” več mesecev in sral v luknjo, ter spal v mokri spalni vreči, pitno vodo so vozili, jedli smo pa konzerve starejše od nas.. Policisti in vojaki, hvala vam, da ste tako vestni in trpite pomanjkanje opreme, neplačane nadure , nas čuvate po svojih močeh in nenazadnje, da morate ubogat ničvredneže, ki niso vredni, da jih pljunem.

  2. Račun naj poravna Fajonka in ostali levičarski gnoji, ki so in še vabijo razne inženirje in doktorje v Europo. Da mi samo stopi en takle na dvorišče, ode roka. Ker nikoli ne veš, ali ti bo ukradel avto ali nategnu psa.

  3. SRAMOTA! Še en dokaz kako te lahko naše pravosodje zapre za nekaj gramov trave, po drugi strani, pa razbiješ avto, ki si ga ukradel in vsak bedak ve, da boš pobegnil in te preventivno do obravnave na vtaknejo v zapor!. 3000€ pa res ni neki denar (sploh ne za upokojence z 300€ pokojnine), ampak zaradi sendviča so poslanca skoraj križali. Se spomnite zapisa, ko je bil nekdo zaradi nekaj evrov obsojen na zapor..pa saj je teh obsodb na stotine, za veliko manjše vsote. TO je dokaz, da so ilegalni emigranti zaščiteni pred pregonom za kazniva dejanja. Tudi tisi, ki je posilil mladoletno punco, ni bil v zaporu, čeprav je telesno poškodoval in oropal pred tem dve ženski. Po mojem prepričanju bi morali oškodovanci tožit DRŽAVO, ker jih ni zaščitila, kar je njena naloga. Ampak saj vem. Karavana gre dalje…

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj