četrtek, 28 marca, 2024
DomaŠportIlka 11., Goggia do nove zmage

Ilka 11., Goggia do nove zmage

Organizatorji v Cortini d’Ampezzo so kljub močnemu vetru uspeli izpeljati smuk za svetovni pokal, ki je potekal na skrajšani progi. Ilka Štuhec je prišla do spodbudnega 11. mesta.

Najboljša slovenska smukačica je v Cortini d’Ampezzo prišla do svojega drugega najboljšega izida v sezoni. S številko 12 je na skrajšani progi začela zelo hitro in izpeljala nekaj zelo dobrih zavojev. Njen zaostanek se je nato malce povečal v spodjem delu proge. V cilju je zaostala 98 stotink sekunde in je zasedla 8. mesto. Do konca tekme so Slovenko prehitele še tri smučarke in je zasedla končno 11. mesto. Druga Slovenka na startu Maruša Ferk Saionini imela svojega najboljšega dne in je postavila 42. čas tekmovanja.

Na zmagovalno pot se je vrnila Italijanka Sofia Goggia, ki je na progi storila nekaj napak. Ob prihodu v cilj se je najprej prijela za glavo, nato pa je bila presenečena, ko je zagledala, da je postavila najboljši čas. Italijanka je za 20 stotink prehitela Avstrijo Ramono Siebenhofer, nov odličen smuk pa je uspel Čehinji Ester Ledecki, ki je z zaostankom 26 stotink prišla do tretjega mesta.

Jutri smučarke v Cortini čaka še superveleslalom.

(foto: GEPA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča