Ilka na treningu z drugim časom

0
57

Ta konec tedna bodo v Lake Louisu alpske smučarke začele sezono tudi v hitrih disciplinah. Na prvem treningu smuka v Lake Louisu je zablestela Ilka Štuhec. Dvakratna svetovna prvakinja je namreč zaostala le za Avstrijko Nino Ortlieb. Enak čas kot Ilka Štuhec je dosegla še Švicarka Corinne Suter. V petek in soboto bosta na sporedu dva smuka, v nedeljo pa še superveleslalom.

Organizatorjem v Lake Louisu je uspelo izpeljati tudi superveleslalom za svetovni pokal. V težkih vidljivostnih pogojih se je zelo dobro znašel tudi Martin Čater, ki je z visoko številko 40 uspel priti do zelo spodbudnega 20. mesta. Čater je smučal zelo napadalno, zelo hiter pa je bil predvsem v spodnjem drsalnem delu. Na koncu je v cilju zaostal za +1,66 za Marcom Odermattom, kar je zadoščalo za 20. mesto. Miha Hrobat je bil tokrat nekoliko prepočasen za nove točke svetovnega pokala in je bil 41.

Odermatta je najbolj ogrožal Aleksander Aamodt Kilde, ki je za Švicarjem zaostal 37 stotink. Najboljša supervelelslalomista lanske sezone sta bila razred zase tudi tokrat, saj je Matthias Mayer na tretjem mestu zaostal že 78 stotnik sekunde.