petek, 29 marca, 2024
DomaŠportIlka na uvodu 20.

Ilka na uvodu 20.

Vreme je prizaneslo alpskim smučarkam v Lake Louisu in začela se je tudi sezona v hitrih disciplinah za ženske. Slovenska šampionka Ilka Štuhec je bila na uvodnem smuku dvajseta, Maruša Ferk pa 36.

Na progo, kjer je Ilka Štuhec v svoji karieri že dvakrat zmagala, se je tokrat podala s številko 19. Na zahtevni snežni podlagi se dvakratna svetovna prvakinja ni najbolje znašla. Že v zgornjem ravninskem delu, kjer je navadno med najboljšimi, si je privozila precejšen zaostanek. Tudi v nadaljevanju Ilka ni naredila vidnejše napake, a prave hitrosti ni razvila. Zaostanek se je povečeval skozi vsak sektor in na koncu je ura pokazala +3,24, kar je zadoščalo za 20. mesto. Praktično s svojega planeta je bila Italijanka Sofia Goggia, ki je bila najhitrejša že na edinem uradnem treningu (Štuhčeva je bila druga).

Goggia je vse konkurentke premagala za skoraj oz. več kot sekundo in pol. Na oder za zmagovalke sta stopili še Američanka Breezy Johnson (+1,47) in Avstrijka Mirjam Puchner (+1,54).  (SloSki)

(foto: GEPA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča