FOTO: Ilka spet v špici!

0
339

Alpske smučarke so v Val Gardeni odpeljale tretji smuk letošnje sezone in slovenska šampionka, Ilka Štuhec, je z odlično vožnjo po dobrem letu odsotnosti spet prismučala na najvišjo stopničko. Druga je bila Italijanka Delago in tretja Avstrijka Siebenhofer.

Pred nastopom svetovne prvakinje v smuku je z 2165 metri proge najhitreje opravila Avstrijka Ramona Siebenhofer in sicer s časom 1:23.32. Ilka je s startno številko 13 s preizkušnjo začela izredno, saj je imela v zgornjem delu več kot pol sekunde boljši čas od vodilne. V tretjem odseku proge je v primerjavi s Siebenhoferjevo sicer izgubila dve desetinki, a nadaljevanje je bilo znova vrhunsko. Ciljno črto je prečakala ”v zelenem” z 0.51 sekunde prednosti.

Takoj za Štuhčevo je startala Italijanka Nicol Delago in svojo nalogo prav tako opravila odlično, vožnji Slovenke pa ni bila kos, saj je zasedla drugo mesto s 14. stotinkami zaostanka. Zmagovalka prvih dveh smukov sezone Avstrijka Nicole Schmidhofer, ni bila tako hitra kot v Lake Louisu ali na uradnih treningih ne temu prizorišču, po najvišjih mestih pa niso posegle niti ostale tekmovalke.

Tretje mesto je šlo tako Siebenhoferjevi, drugo Delagovi, prvo pa Ilki Štuhec. Z današnjo vrhunsko predstavo je prišla do svoje osme zmage v svetovnem pokalu oziroma do pete smukaške.

Trener Grega Koštomaj je po tekmi najprej dejal: ”Če povem čisto po resnici, sem bil zelo zadovoljen že s prvim treningom. Za vse je bila ena velika neznanka, Ilka je imela še številko ena in brez kakšnih velikih informacij, pa je odlično odpeljala že prvi trening, kar je bil prvi znak, da se tu dobro počuti. Na drugem in tretjem treningu je bilo iskanje tistih rezerv, da najdeš optimalno hitrost na vsakem delu. Ko je bila tekma, je še tista pozitivna trema pomagala, da je bila še bolj odločena, agresivna. Bila je super vožnja, brez napak, na koncu pa rezultat, ki si ga lahko samo želiš.”

Nato pa dodal še nekaj besed o pogledu na svojo varovanko na odru za zmagovalke: ”Tako Ilki, kot celi ekipi se je odvalil en velik kamen od srca. Bile je velika sreča, nasmejane oči in usta. Potrditev dobrega dela, velikega talenta in vsega kar premore Ilka.” (Sloski)

(Foto: GEPA)