petek, 29 marca, 2024
DomaŠportIlka za konec sezone z zmago

Ilka za konec sezone z zmago

S smukoma v moški in ženski konkurenci se je začelo finale svetovnega pokala v alpskem smučanju v Soldeuu v Andori. Na ženski tekmi je s prepričljivo zmago navdušila  Ilka Štuhec. V moški je potrebne izkušnje nabiral mladinski svetovni prvak Rok Ažnoh, ki je tekmo končal na 25. mestu.

Najboljša slovenska smukačica Ilka Štuhec je več kot očitno upoštevala navodila mladega rojaka. V odličnih pogojih se je proge lotila izjemno agresivno in napadalno. S številko 11 je bila daleč najhitrejša smučarka na vseh delih proge. Ob prihodu v cilj je prevzela vodstvo z veliko prednostjo 81 stotink pred Laro Gut-Behrami. Tudi preostale smučarke, ki so bile še na startu, so kot po tekočem traku zaostajale za slovensko šampionko. Ko je za 51 stotink zaostala tudi Italijanka Sofia Goggia, najboljša smukačica sezone, je bilo jasno, da se bo Štuhčeva na koncu veselila enajste zmage v karieri. S tem je potrdila tudi drugo mesto v smukaškem seštevku svetovnega pokala v tej sezoni.

Ilka Štuhec: “Vedela sem, česa sem sposobna, a takega rezultata nisem pričakovala. Pogoji so se ves čas spreminjalo, nekaj časa je pihalo in potem spet ne. Ko pride tvoj čas enostavno moraš samo iti v pogoje, ki so v tistem trenutku. Mislim, da sem se zelo dobro prilagodila na te spomladanske razmere in sem zelo zadovoljna. Očitno je bila to zelo dobra vožnja, čeprav je bilo še nekaj malenkosti, ki bi lahko bile boljše. Takoj ob prihodu v cilj sem glede na čas vedela, da sem peljala zelo hitro in sem le še čakala na preostale tekmovalke in uživala. Za mano je neverjetna sezona. Malce škoda, da jo je že konec, as e že veselim naslednje.” (SloSki)

(foto: Gepa)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča