Imamo 14. vlado

0
133

Slovenija je dobila 14. vlado, ki jo sestavljajo stranke SDS, SMC, NSi in DeSUS. Janez Janša je še tretjič sestavil vladno ekipo, v Državnem zboru pa jo je podprlo 52 poslancev, proti jih je glasovalo 31. Janša se je ob predstavitvi ministrske ekipe osredotočil na ukrepe, ki jih bo treba sprejeti za omejitev širjenja novega koronavirusa.

Premier Janša je v uvodu poudaril, da ni časa za daljšo obrazložitev ukrepov, ki jih pripravlja nova vlada, saj se “vsi ukvarjamo z bistveno bolj urgentno zadevo”, bodo pa že na prvi seji vlade sprejeli še dodatne ukrepe za zajezitev novega koronavirusa, saj po njegovi oceni do zdaj ni bilo storjenega dovolj. Poudaril je tudi neizvajanje že sprejetih ukrepov: “Še danes ni bilo zdravstvene kontrole na ljubljanskem letališču Jožeta Pučnika, verjetno je to edino letališče v Evropi, ki je brez tega.”

Janša je sicer že v četrtek napovedal, da bodo ustanovili krizni štab v ožji in širši sestavi, na seji državnega zbora pa je poudaril, da je odslej potrebna dosledna, učinkovita, urna koordinacija, ne samo v Sloveniji, pač pa tudi med sosednjimi državami in znotraj EU-ja.

(foto: Miro Majcen/POP TV)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj