četrtek, 25 aprila, 2024
DomaSlovenijaImamo nove, rekordne cene goriv

Imamo nove, rekordne cene goriv

Na praznik dela so nas naftni trgovci spet lepo presenetili. In če smo morda mislili, da se bodo dviga cen dizla in bencina lotili po praznikih, smo se pošteno ušteli. S 1. majem so nove cene. Na Petrolu boste za liter dizla odšteli 1.817€, za liter bencina pa 1.617€. Še dražji je OMV, kjer je z današnjim dnem liter dizla 1.837€ in liter bencina 1.637€.

In dan pred podražitvijo so bile številne bencinske črpalke polne in nekaterim je zmanjkalo zalog. Sprašujem se, čemu takšno hlastanje in na praznični dan dvigniti cene, če ne moreš dan prej zagotoviti zalog? Požrešnost brez meja.

Vlada je včeraj sporočila, da so se razmere na trgu naftnih derivatov stabilizirale. “V Sloveniji trenutno ne zaznavamo motenj in nestabilnosti pri dobavi pogonskih goriv. Zaradi vladnega ukrepa so v Sloveniji najvišje dovoljene drobnoprodajne cene za NMB-95 in dizel že od sredine marca 2022 nižje od EU povprečja in povprečja v  evroobmočju.” Očitno so po tem zapisu vlade tudi plače v Sloveniji zelo primerljive z EU. 😉

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča