ponedeljek, 22 aprila, 2024
DomaLokalno'Imeti rad' za 3 - letnega Urbana

‘Imeti rad’ za 3 – letnega Urbana

Danes že 3-letni fantek Urban še vedno čaka na svoje zdravilo. V tem času je postal Veliki brat, v mesecu aprilu 2022 se je rodila njegova druga največja oboževalka (seveda takoj za mamico) :). Urban se danes že počasi postavlja na nogice, a najbližji vemo, da je do hoje še dolga pot. Za njega se borimo na načini, za katere si nikoli nismo mislili. Dneve in noči usmerjamo, da do zdravila čimprej pridemo. Akcija zbiranja sredstev še vedno teče, v tem smo že leto in pol dni, nismo si mislili, da bo to na nas pustilo tak pečat. Velikokrat ni enostavno, a ko vidimo Urbanov iskren nasmeh, ni možnosti, da bi odnehali. 
 
Zelo smo veseli, da imamo tako podporo vseh Slovencev in Slovenk, saj brez njihove pomoči, ne bi danes niti sanjali o tem, da za Urbana obstaja lepša prihodnost. Tako smo z njihovo in tudi vašo pomočjo danes zbrali že 1.500.000,00 EUR.
 
V Avstraliji so zdravilo že pripravili, testi na Urbanovih celicah in “mini možganih” kažejo, da je zdravilo učinkovito. V tem trenutku tečejo še zadnje študije učinkovitosti in varnosti na višjih bioloških modelih, v začetku poletja bomo s študijami končali in takrat bomo tudi potrebovali preostanek potrebnih sredstev. S podjetjem Viralgen, katero bo zdravilo proizvedlo, se borimo, da bodo za dogovorjeno ceno naredili dovolj zdravila za 500-1000 otrok (odvisno od testiranj kakovosti), kar bi pomenilo, da bi lahko pozdravili vse otroke na tem svetu, ki imajo ta sindrom.
 
V Rotary klubu Sevnica so vrline »pripravljenosti prisluhniti in pomagati sočloveku v vsakodnevnem življenju« združili v obliko, katere rezultat je dobrodelni koncert “Imeti rad”, ki bo v soboto, 4. marca 2023, ob 18. uri v Športnem domu Sevnica. Nastopili bodo Godba Sevnica, Oktet Jurij Dalmatin, Mladinski pevski zbor OŠ Tržišče in gostje ČUKI. Program bo povezovala Tanja Urek. Cena vstopnice za odraslega je 20 eur, za predšolske otroke pa 10 eur. Predprodaja vstopnic poteka v cvetličarni Zelena Pika, TA Doživljaj, Gostišču Dolinšek in prostorih DU Sevnica. Naročite jih lahko tudi po elektronski pošti rotaryklubsevnica@gmail.com ali po telefonu 031 653 122 (Ana).
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča