Informativni dan v šolah

0
211

Na vseh srednjih šolah, v dijaških domovih, na fakultetah, višjih strokovnih šolah in akademijah v Sloveniji potekajo informativni dnevi. Bližajo pa se tudi roki za oddajo prijavnic za vpis v prve letnike srednje šole in fakultete. V novem šolskem letu bo v srednjih šolah nekaj novih programov, nekateri se bodo izvajali v vajeniški obliki.

V višjem šolstvu se kandidati lahko v prvi letnik prijavijo v dveh prijavnih rokih, in sicer od 12. februarja do 18. marca 2019 ter od 26. avgusta do 30. avgusta 2019.

Prvi prijavni rok za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za prihodnje študijsko leto za javne visokošolske zavode in koncesionirane študijske programe je od 12. februarja do 18. marca 2019. V tem času bodo prijavitelji na spletnem portalu eVŠ lahko oddali elektronsko vlogo. “Vsak kandidat lahko odda samo eno prijavo za vpis, in sicer ali s kvalificiranim digitalnim potrdilom ali pa z uporabniškim imenom in geslom, ki ju prijavitelj sam določi pred začetkom izpolnjevanja prijave. V primeru izpolnjevanja prijave za vpis z uporabniškim imenom in geslom mora kandidat obrazec prijave za vpis poslati tudi priporočeno po pošti pristojni visokošolski prijavno-informacijski službi, in sicer najkasneje do 22. marca 2019,” so pojasnili z MIZŠ.

Rezultati izbirnega postopka prvega prijavnega roka bodo znani najkasneje do 25. julija 2019. Vsak kandidat bo prejel sklep o rezultatu. Drugi prijavni rok za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za prihodnje študijsko leto za javne visokošolske zavode in koncesionirane študijske programe pa bo od 22. do 29. avgusta 2019, so sporočili z MIZŠ.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj