ponedeljek, 29 aprila, 2024
DomaŠportInternational Six Days Enduro tudi s Slovenci

International Six Days Enduro tudi s Slovenci

Med 30. avgustom in 4. septembrom 2021 se bo v italijanskem mestu Rivanazzano terme odvila izvedba legendarne dirke ISDE – International Six Days Enduro. To je šestdnevna enduro dirka, kateri začetki segajo pred prvo svetovno vojno in na kateri vozniki in voznice ne tekmujejo za privatne ekipe ali ekipe proizvajalcev motociklov, temveč za domačo državo.

Drugič v zgodovini bo na tekmovanju plapolala tudi slovenska zastava, saj se tja odpravlja članska ekipa v postavi Miha Špindler, Luka Kutnar, Toni Mulec in Vasja Kutin ter veteranska ekipa, katera je že leta 2015 zelo uspešno zaključila six days na Slovaškem v zasedbi Jaka Seles, Tomaž Podvratnik in Gregor Robek.

Član ekipe sixdays iz leta 2015 in promotor domačega endurocrosscountry prvenstva, Jaka Seles: »V skladu z našo strategijo bomo prva dva dni začeli z zmernim tempom in ga potem po naših zmožnostih stopnjevali do končnega cilja. Dirka je namreč predolga, da bi vozili na vse ali nič.«

Mednarodno šestdnevno enduro tekmovanje sestavlja pet dni klasičnega enduro dirkanja ter motokros preizkušnja na zaključni dan. Dirkači bodo dnevno po brezpotjih prevozili približno 210 kilometrov, kar pomeni, da bodo na motociklih približno osem ur in pol. Da je preizkušnja še težja, morajo vsa opravila na motociklih opraviti sami – mehaniki lahko samo podajajo orodje ali nadomestne kose. Člani slovenske ekipe so sicer enotni, da so v težjih razmerah le še boljši.

Več informacij lahko najdete na Facebook strani ISDE Team Slovenija in na domači spletni strani tekmovanja.

(foto: FB Jaka Seles)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča