petek, 29 marca, 2024
DomaSlovenijaInterpelacija proti šolski ministrici Simoni Kustec

Interpelacija proti šolski ministrici Simoni Kustec

Iz stranke Levica so sporočili, da so v sodelovanju s strankami SD, LMŠ in SAB pripravili interpelacijo zoper ministrico za šolstvo Simono Kustec, ker ta vodi “neučinkovito, nekonsistentno in škodljivo politiko na področju vzgoje in izobraževanja”.

Očitke so strnili v 20 točk, med glavnimi sta dolgotrajno zaprtje šol, kar da ima hude posledice za šolajočo se generacijo, ter lastno neupoštevanje ukrepov za preprečevanje širjenja virusa.

V njej so navedli 20 očitkov, ki jih naslavljajo na njeno delo. Ena od glavnih je neučinkovita, nekonsistentna in škodljiva politika na področju vzgoje in izobraževanja, zaradi česar bodo posledice, ki jih bodo nosili dijaki in učenci, dolgotrajne. Znova je opomnil, da je Slovenija ena od držav, ki je prva zaprla šole in jih zadnja odpira – pri nas so šole najdlje zaprte in to bo povzročilo škodo za šolajoče.

Očitajo ji tudi odrekanje izobraževanja otrokom s posebnimi potrebami, ogrožanje prihodnosti mladih in prelaganje odgovornosti na šole. Očitajo ji izključevalni odnos do športa, katastrofalen dialog s šolniki, starši in učenci, pa tudi zamrznitev vpisa na fakultete in zagovarjanje interesov zasebnih fakultet. Za konec pa še slab zgled ter kršenje protivirusnih ukrepov lastne vlade.

(foto: twitter/S. Kustec)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča