sobota, 20 aprila, 2024
DomaLokalnoIščemo prostor za Dnevni center. Ga imate?

Iščemo prostor za Dnevni center. Ga imate?

Na spletni strani CUDV Draga – TUKAJ – je objavljen Poizvedovalni razpis za najem nadomestnih poslovnih prostorov za potrebe Dnevnega centra Novo mesto.

Kot smo poročali konec oktobra lani so se zaradi porasta okužb s koronavirusom in potrebah po bolnišničnih posteljah so se v nemilosti znašli tudi najbolj ranljivi v naši sredini. Tako so se starši otrok, ki imajo zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju z dodatnimi motnjami in za katere skrbijo v Dnevnem centru DB v Novem mestu, danes morali izseliti iz prostorov centra, ker bodo tam uredili t.i. bolnišnične prostore za COVID oz. t.i. rdečo cono. Prostori centra so sicer v sklopu Doma starejših občanov Novo mesto.

V novomeškem centru je pet zaposlenih, ki skrbi za 10 otrok oz. mladostnikov iz širše dolenjske regije. Gre za enega izmed centrov po Sloveniji, ki sodi pod Center za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič, Draga, Ig.

Vljudno naprošajo lastnike ustreznih prostorov (cca 250 do 300 m2, na področju Novega mesta in bližnje okolice), da se na razpis prijavijo. Rok za prijave je: 21. 1. 2021. Podrobnejše informacije o potrebah pa so navedene na spletnem mestu.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča