petek, 19 aprila, 2024
DomaŠportItalijani evropski nogometni prvaki

Italijani evropski nogometni prvaki

V Londonu in drugod po Angliji je bilo vse nared za zabavo, s katero bi Angleži proslavili prvi naslov evropskih prvakov v nogometu. A načrte so jim prekrižali Italijani, ki so na stadionu Wembley slavili naslov po izvajanju enajstmetrovk. Že v prvi akciji oz. v drugi minuti, so gostitelji prišli do vodstva, gol je dosegel Luke Shaw (1:0) in to je bil edini gol v prvem polčasu. V 67. minuti je izid izenačil Leonardo Bonucci in tekmeca sta odigrala podaljšek, nato so sledile še enajstmetrovke.

dločitve ni bilo v podaljšku, sledile so enajstmetrovke. Prvi so bili na sporedu Italijani, v prvi seriji (pet izvajalcev) je Domenico Berardi zadel, kot tudi Leonardo Bonucci in Federico Bernardeschi, Pickford je ubranil strel Andrei Belottiju, kot tudi Jorginhu. Na drugi strani sta bila uspešna Harry Kane in Harry Maguire, Jadonu Sanchu je strel ubranil vratar Donnarumma, kot tudi Bukayu Saki, Marcus Rashford je zadel le vratnico. To je pomenilo, da so se zmage in naslova evropskega prvaka veselili Italijani, drugič v zgodovini evropskih  prvenstev. Pri izvajanju enajstmetrovk so bili boljši s 3:2.

Gianluigi Donnarumma je dobil nagrado za najboljšega igralca letošnjega Eura 2020, Italijani pa osvojili drugo lovoriko na evropskih prvenstvih, prvič so bili prvaki leta 1968. (24ur.com)

(foto: twitter)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča