petek, 19 aprila, 2024
DomaSvetItalijanski PCT protestniki bodo počakali do 30. oktobra

Italijanski PCT protestniki bodo počakali do 30. oktobra

S to koronco očitno nekaj res ne štima. Po svetu se vrstijo številni protesti. Samo včeraj in danes se je v Italiji, v različnih mestih, zbralo na tisoče ljudi, med njimi tudi anarhisti, a policija ni uporabila vodnih topov in solzivcev. Italija je med prvimi državami na svetu, ki je sprejela obvezno cepljenje za vse delavce. Protesti so bili danes tudi v Trstu, kjer so bili glavni pobudniki sindikalisti pristaniških delavcev.

“V tej prvi bitki smo zmagali in pokazali moč in odločnost pristaniških delavcev in vseh tistih, ki so nas podpirali pri obrambi demokracije in svobodi posameznika”, sporočajo italijanski sindikati, ki pravijo, da se v soboto pristaniški delavci vračajo na delovna mesta, a ob tem dodajo. “Če 30. oktobra ne bo umika teh pogojev, bomo blokirali vso Italijo,” je zvečer sporočil vodja neodvisnega sindikata Clpt Stefano Puzzer

O protestih poročajo tudi iz Francije, kjer se je na današnjih protestih po različnih mestih zbralo približno 40.000 protestnikov. Tuji mediji poročajo, da se število vsak teden zmanjšuje, ker da naj bi bilo na prvem protestu, pred slabimi tremi meseci, okoli 67.000 ljudi. V Parizu se je danes zbralo okoli 5.000 ljudi, kar je za mesto z več kot 2 mio prebivalcev malo. Pridržali so pet ljudi.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča