Iz Žabjaka po avtih v Ljubljani iskala vodo?

Iz Žabjaka po avtih v Ljubljani iskala vodo?

-
21 908

Policisti Policijske postaje Ljubljana Moste so 24. 11. 2016 odvzeli prostost 26-letniku iz okolice Novega mesta, ki je skupaj z 22-letnikom, prav tako iz okolice Novega mesta, izvršil več kaznivih dejanj Velike tatvine, so sporočili s PU Ljubljana. Po naših informacijah gre za prebivalca Žabjaka oz. Brezja.

26-letnik je bil s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor, zoper 22-letnika (ki v preteklosti še ni bil obravnavan za kazniva dejanja) pa je na pristojno tožilstvo podana kazenska ovadba.

Z zbrani obvestili so policisti ugotovili, da sta osumljena  7. 9. 2016 okoli 17.30 ure vlomila v parkirano vozilo znamke Opel corsa na Cesti na Urh v Ljubljani, nakar sta v bližnji okolici vlomila še v parkirano vozilo znamke Peugeot 307 od koder sta iz prtljažnega dela vozila iz denarnice odtujila plačilne kartice. Od tu sta nato odšla do bližnjega bankomata, kjer sta poskušala večkrat z različnimi karticami opraviti dvig gotovine. Omenjene transakcije je preko SMS sporočila dobil tudi oškodovanec, ki je nato takoj blokiral kartice.

Nadalje je  bilo ugotovljeno, da sta osumljena 1. 10. 2016 okoli 20.30 ure vlomila tudi v parkirano osebno vozilo Renault kangoo na Brdu pri Lukovici. Iz vozila sta odtujila denarnico ( v kateri je bilo nekaj sto evrov gotovine in plačilne kartice), 13. 10. 2016 vlomila v osebno vozilo Renault capture, ki je bilo parkirano ob lokalni cesti Janče – Jevnica, kjer sta iz denarnice odtujila gotovino in plačilne kartice s katerimi sta opravila za nekaj sto evrov dvigov gotovine, so še sporočili s PU Ljubljana.