ponedeljek, 29 aprila, 2024
DomaSlovenijaIzjave glede na zemljevid koronce ne razumem

Izjave glede na zemljevid koronce ne razumem

Namreč, na najnovejšem epidemiološkem zemljevidu Evrope Slovenija ostaja zelena, a hrvaška obala je še naprej obarvana oranžno. In medtem ko v ‘zeleni’ Sloveniji odgovorni za koronco delajo tako kot pač delajo, pa na Hrvaškem, pa čeprav je ta t.i. oranžna se z obiskom celo hvalijo, še več, po besedah turistične ministrice so številni našo južno sosedo spoznali kot najvarnejšo turistično državo v Sredozemlju!

Na Hrvaškem je trenutno več kot milijon turistov, je po današnji seji hrvaške vlade novinarjem povedala ministrica za turizem in šport Nikolina Brnjac. Kot je dodala, so Hrvaško mnogi prepoznali kot epidemiološko najvarnejšo turistično državo v Sredozemlju. Poudarila je, da so od začetka leta našteli približno šest milijonov turističnih obiskov in okoli 34 milijonov prenočitev, kar znaša okoli 60 odstotkov obiskov in prenočitev v primerjavi z istim obdobjem rekordnega leta 2019.

Tudi Slovenija je država v Sredozemlju, je zelena…. In ta konec tedna se bo na tisoče Slovencev, zaradi kolektivca v velikih firmah, odpravilo v oranžno deželo, tako kot lani. 

Ni kaj, oranžni Hrvati dobro vedo kaj je biznis, pri nas pa se gostinski in turistični delavci še zdaj soočajo z iskanjem kadra, saj so vladni ukrepi mnoge nekoč zaposlene v gostinstvu prisilili v iskanje druge službe.

Vsaj upam, da so ljudje odločitev v Sloveniji počitniško doma in s svojimi dodatki podpirajo te dejavnosti, tudi z dostojnimi napitninami,  saj so z naslova korone marsikoga spravili na kant. 

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča