Izjemni mladi glasbeniki Pihalnega orkestra Krka

0
599

Člani Pihalnega orkestra Krka še naprej blestijo na tekmovanjih. Tokrat so posegli po najvišjih  mestih na 48. tekmovanju mladih glasbenikov Temsig 2019.

Benjamin Burger je na tekmovanju je s klarinetom osvojil prvo mesto (98,67 točk) in posebno nagrado za najboljšo izvedbo obvezne skladbe.

Dominik Strgar je osvojil prvo mesto na tekmovanju Davorin Jenko 2019 (95 točk).  Brina Kren je na tekmovanju dosegla 4. mesto in srebrno plaketo (91 točk). V orkestru so zelo ponosni in veseli na mlade glasbenike, da lahko skupaj ustvarjajo. Vse pohvale tudi izjemnim profesorjem.

Tekmovanje TEMSIG je zaradi visokega nivoja in mednarodne primerljivosti od leta 1991 član organizacije EMCY (European Music Competition for Youth). Pomembno vez z mednarodnimi glasbenimi inštitucijami predstavljajo žiranti, ki prihajajo iz najbolj prestižnih glasbenih univerz in ustanov iz cele Evrope. Ti na tekmovanju mlade slovenske talente spoznajo, jih povabijo na koncerte, univerze, festivale, v gledališča. Nagrajenci TEMSIGa (glasbeno tekmovanje)  in BALTEKa (baletno tekmvoanje) so praviloma na kasnejši poklicni poti nosilci glasbenega  življenja v Sloveniji kot dirigenti oziroma člani obeh profesionalnih simfoničnih in opernih orkestrih, v policijskem in vojaškem pihalnem orkestru ter v big bandu RTV Slovenija ali odlični pedagogi. Mnogi so uspešni v tujini.

(foto: FB Pihalni orkester Krka)