Izjemno, Jorgić v finalu!

0
81

Trikratni najboljši športnik leta MO Novo mesto in član NTK Krke Novo mesto se je po velikih zmagah uvrstil v finale evropske šestnajsterice, kjer ni lahkega nasprotnika!

Tisto, kar so napovedovali najboljši poznavalci igre Darka Jorgića, se je danes uresničilo.  Na svojem prvem evropskem TOP 16 v Montreuxu je Darko Jorgić res zablestel. Potem ko je v prvem krogu v lepi igri odpravil evropsko zvezdo in legendo Vladimirja Samsonova (trikratni evropski prvak) s 4:1 (-8, 4, 9, 7, 10), je v četrtfinalu po hudem boju v petem nizu, prav tako s 4:1 (7, 8, 10, -6, 20), odpravil Kitajca Yang Wanga (29. na svetovni jakostni lestvici), ki igra za Slovaško. V polfinalu se je danes pomeril z večnim tekmecem Hrvatom Tomislavom Pucarjem in dosegel novo pomembno zmago!

Izjava  Darka Jorgića: »Za mano sta dva čudovita vikenda. Najprej uvrstitev na olimpijske igre in nato na TOP 16. Sedaj pa je prišlo še finale. Tri pomembne tekme, tri pomembne zmage. Vesel sem lepega uspeha  proti legendi Samsonovu, seveda sta mi dragoceni tudi drugi dve zmagi, saj sta me pripeljali v FINALE evropskega TOP 16. Sedaj me čaka še zaključek turnirja. Hvala za vso podporo, ki prihaja v Švico od najbolj zagrizenih navijačev po raznoraznih poteh!«

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj