Izkoristite četrtek

Izkoristite četrtek

-
0 467

Praznično četrtkovo dopoldne bo sončno in toplo, čez dan in popoldne pa bo na nebu nekaj več oblakov kot danes. Nastalo bo tudi nekaj kratkotrajnih ploh, a večinoma bo še suho. Pihal bo JZ veter. Toplo bo, dnevne temperature bodo še nekoliko višje od današnjih. Vse od Bele krajine do Štajerske in Prekmurja se bo ogrelo do 23 stopinj Celzija. Na Primorskem bo do 21 stopinj, v osrednjem delu stopinjo več. Pod 20, okoli 18 stopinj bo na Gorenjskem.

Četrtek velja izkoristiti za obisk gora, saj se bodo v nadaljevanju vremenske razmerere poslabšale. Več oblakov le v Julijcih, nastalo bo nekaj ploh. Zjutraj bo vetra bolj malo, čez dan se bo krepil JZ veter. Nekoliko topleje bo kot danes, na 1500m bo 8 stopinj, na 2500m 0.

V petek zjutraj bo na zahodu oblačno, na vzhodu bo še nekaj sonca. Na Primorskem in deloma Gorenjskem bo že rahlo deževalo, čez dan se bodo padavine razširile nad vso Slovenijo. Vetrovno bo, pihal bo JZdnik, jutro bo toplo, čez dan bo okoli 15 stopinj. Sobota bo oblačna in deževna, več padavin bo v zahodni Sloveniji. Od severa se bo počasi hladilo, a do večera bo meja sneženja še nad 1500m. Izrazita hladna fronta pa nas bo predvidoma dosegla v noči na nedeljo, meja sneženja se bo hitro spuščala in povsem možno je, da bo v nedeljo zjutraj snežilo tudi ponekod po nižinah. Padavine bodo čez dan slabele, zelo hladno bo za začetek maja.