Izkoristite sredo, v hribih ‘šajba’

0
135

Ponoči bo na Primorskem in v krajih nad okoli 800 metrov prevladovalo jasno vreme, nižje pa bo večinoma megleno. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Tukaj bo med 4 in 6 stopinj Celzija, v osrednji in JV Sloveniji bo 2 stopinji, na SV bo stopinja nad ničlo, na SZ Slovenije pa 2 stopinji pod ničlo.

Na Primorskem, marsikje na Gorenjskem in v višjih legah bo sončno že od jutra, drugod bo dopoldne še megleno, popoldne pa bo povsod po Sloveniji sončno, burja bo ponehala. Na Primorskem bo občutno topleje kot v notranjosti Slovenije, tukaj se bo ogrelo do 17, morda 18 stopinj Celzija. V preostalem delu bodo temperature precej enotne, naraščanje temperature se bo večinoma ustavilo med 10 in 12 stopinjami Celzija.

V gorah, v visokogorju je zapadlo 20 cm snega, bo sončno, vetra bo zelo malo, začel bo dotekati toplejši zrak, zato bo čez dan tudi v visokogorju krepko nad ničlo.

Z meglo bomo začeli tudi četrtek, v zahodni Sloveniji in nad okoli 900 metrov pa bo sončno. Megla se bo čez dan dvignila v nizko oblačnost in marsikje po nižinah vzhodne in osrednje Slovenije vztrajala ves dan. V petek nas bo dosegla nova hladna fronta, padavin bo bolj malo, bo pa meja sneženja nizko, ampak povsem po nižinah snega še ne pričakujemo. Ob koncu tedna kaže na večinoma sončno vreme, zjutraj bo pod ničlo, čez dan dobrih 5 stopinj. V višinah se bo v nedeljo občutno ogrelo, po nižinah pa se bo krepil temperaturni obrat. (Aleš Satler)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj