četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremeIzrazit temperaturni obrat

Izrazit temperaturni obrat

Vreme po nižinah v prihodnjih dneh ne bo več tako idilično, saj se bo spet začela pojavljati megla. Petek bomo začeli z izrazitim temperaturnim obratom. V hribih bodo temperature krepko nad ničlo, povsem drugače pa bo po nižinah, kjer bomo izmerili od -8 do -4 st. C. Še bolj mrzlo, lokalno tudi pod -10 st. C, bo v alpskih dolinah ter na planotah Notranjske in Kočevske.

Dopoldne se bo megla v večjem delu Slovenije razkrojila, najkasneje v Ljubljanski kotlini, kjer bo lahko megleno še do zgodnjega popoldneva. Temu primerne bodo tudi temperature. Tam, kjer bo že zjutraj sijalo sonce, se bo popoldne ogrelo nad 10, lokalno lahko tudi do 15 st. C. Povsem drugače bo v krajih z dolgotrajnejšo meglo, kjer bo le malo nad ničlo.

Zaradi sonca in visokih temperatur, ki čez dan ojužijo sneg, bodo v prihodnjih dneh za smuko bolj primerne jutranje in večerne ure. Ostanite na urejenih progah, saj se bo spet povečala nevarnost plazov.

Tudi sobota se bo marsikje začela z meglo, ki se bo čez dan večinoma razkrojila. Popoldne bo večinoma sončno. V nedeljo bo megla nekoliko bolj trdovratna. Predvsem v Ljubljanski kotlini in na Koroškem lahko večji del dneva. Nad meglenim pokrovom bo sončno. V prvi polovici prihodnjega tedna bo oblačnosti nekoliko več, a bo ostalo večinoma suho. Temperature se bodo postopno vrnile v normalne okvire za ta čas. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča