sreda, 24 aprila, 2024
DomaVremeIzredna novica: kaže na suh četrtek :)

Izredna novica: kaže na suh četrtek :)

Prva polovica maja je bila obilno mokra. Ponekod je padlo v tem času letos padlo več dežja kot lani v vseh pomladnih mesecih skupaj! In padavine bodo le oslabele, a slednje ne pomeni, da se bodo razmere na območjih zemeljskih plazov že umirile. Prav tako nekatere vode še ostajajo visoke. Ponoči bo na JV-du še lahko padlo nekaj kapelj dežja. Drugod bo suho. Oblačnost se bo trgala, zato bo po nekaterih nižinah nastala megla. Na Primorskem, kjer bo še pihala burja, bodo jutranje temperature temperature 13 ali 14 st. C. V vzhodni in osrednji Sloveniji bo od 7 do 10 st. C. Bolj sveže bo na Gorenjskem, še zlasti v višje ležečih alpskih dolinah, kjer bodo le tri stopinje.

Četrtek bo nekoliko prijaznejši od preteklih dni. Na nebu bodo sicer še vedno prevladovali oblaki, bodo pa vmes tudi krajša sončnega vremena. Popoldne bo lahko ob naši vzhodni meji prehodno spet rahlo deževalo, vendar le v simboličnih količinah. Topleje bo. V večjem delu Slovenije bodo temperature od 15 do 18 st. C. Še topleje bo na Primorskem, kjer se bo ob šibki burji ogrelo do 22 st. C.

Po obilnem sneženju visokogorje prekriva najvišja snežna odeja v letošnji zimski sezoni. Na Kredarici so danes zjutraj izmerili kar 435 centimetrov snega. Tudi jutri bodo vrhove ovijali oblaki, a bo ostalo večinoma suho. Pihal bo SV veter, ki bo na Pohorju in v vzhodnih Karavankah zmeren, drugod v naših gorah pa šibak. Na 1500 metrov bo okoli 5 stopinj, na 2500 metrov pa ničla.

V petek se vreme ne bo veliko spremenilo. Ob veliko oblakih in nekaj sončnih žarkih se bo popoldne predvsem na severu in vzhodu Slovenije razvilo nekaj kratkotrajnih ploh. Precej oblačna s kakšno kapljo dežja bo tudi sobota, od nedelje naprej pa bomo imeli več sonca in občutno višje temperature, ki bodo ponekod presegle 25 stopinj. A ozračje ne bo stabilno, zato bodo ob popoldnevih nastajale krajevne plohe in nevihte. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča