RAZKRIVAMO: znana Slovenka tihotapila ljudi?

RAZKRIVAMO: znana Slovenka tihotapila ljudi?

-
0 7162

Saj to ne more biti res. Neuradno smo izvedeli, da so policisti pred časom odvzeli prostost dvema slovenskima državljanoma, zakonskemu paru iz Metlike, ker naj bi se ukvarjala s tihotapljenjem tujcev, ki so nelegalno prestopili mejo. Takrat so odvzeli prostost še državljanu Pakistana. Novico so po nas povzeli skoraj vsi slovenski mediji.

Po naših neuradnih informacijah so ju policisti PU Ljubljana prijeli na območju Kočevsko – Ribniške regije, pri Sodražici. Izvedeli smo še, da je bila pri tem dejanju prijeta znana Slovenka. Slednja se ukvarja z vinarstvom, osvojila je naslov prve slovenske vinske kraljice in je bila politično aktivna. Med drugim se je leta 2004 potegovala tudi za stolček v evropskem parlamentu.

Konec julija so policisti oba pridržali in sprožili predkazenski postopek in začeli z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države po 308. členu Kazenskega zakonika. Za omenjeno kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen do 5 let. Policisti so na pristojno državno tožilstvo že podali kazensko ovadbo.

Čeprav je uradne informacije, zaradi samega postopka in varovanja osebnostnih podatkov, težko pridobiti, pa zadeva ni izmišljena. Nihče od naših uradnih sogovornikov zadeve ni zanikal, a tudi ne potrdil.

Toliko o tem, da boste vedeli, kdo vse se v Sloveniji ukvarja z migrantskim biznisom, ki prinaša mastne cekine na račun ljudi in velike stroške, škodo in skrbi državljanom.

Prav tako smo izvedeli, da naj bi nekateri posamezniki poskrbeli za duplikate oz. ponaredke ključev ob panelni ograji ob Kolpi in migrantom prek telefonskih sporočil in koordinat sporočajo, kje so ključi. Po naših neuradnih informacijah naj bi šlo za slovensko nevladno in neprofitno organizacijo.