četrtek, 18 julija, 2024
DomaŠportJakob Omrzel slavil na dirki Alpe Adria Tour

Jakob Omrzel slavil na dirki Alpe Adria Tour

V Avstriji je od 12. do 15. avgusta 2023 potekala 4. mednarodna etapna dirka ALPE ADRIA TOUR za mlajše kategorije, na kateri so nastopili tudi kolesarji novomeškega kluba Adria Mobil. Najbolj uspešni so bili mladinci, med katerimi je na koncu slavil Jakob Omrzel, na stopničkah je končal še Žak Eržen, ki je bil tretji. Nejc Peterlin je bil 6., Anže Ravbar 7., Vid Murn pa 17.

Med dečki C je bil Vasja Sančanin 20., med deklicami A je bila Maja Vurušič 8., med dečki A je bil Bor Antolič 19., Samo Jakše 28., Val Kobe 30. in Maj Ropič 43. Med mlajšimi mladinci je v deseterici končal Gašper Štajnar, ki je bil 9., Leon Lukić je bil 19., Nejc Vurušić 25. in Maj Novak 42.

Mladinci so bili v ospredju prav v vseh štirih etapah. V prvi v Althofnu, kjer so se kolesarji pomerili v posamični vožnji na čas, je bil Žak Eržen drugi, Anže Ravbar pa tretji. Druga etapa v Ottmanachu je pripadla Jakobu Omrzelu, drugi je bil Žak Eržen. Tretjo etapo v Magdalensbergu je dobil Žak Eržen, drugi je bil Jakob Omrzel, na zadnji etapi v Celovcu pa je zmagal Anže Ravbar, Žak Eržen je dobil sprint glavnine in končal na tretjem mestu. (KK Adria Mobil)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča