petek, 19 aprila, 2024
DomaŠportJakov Fak z 'ničlo' in dobrim tekom do stopničk

Jakov Fak z ‘ničlo’ in dobrim tekom do stopničk

Slovenski biatlonci so se resnično izkazali na individualni tekmi v Ruhpoldingu. Jakov Fak je s strelsko ničlo po dveh letih znova stopil na oder za zmagovalce. Premoč je priznal le dvema Norvežanoma. Izjemen dan v domačem kraju glavnega trenerja Ricca Grossa sta z uvrstitvijo kariere dopolnila mlada Toni Vidmar in Alex Cisar.

Jakov Fak je večino svojih največjih uspehov dosegel ravno v tej disciplini, svoje mojstrstvo pa je pokazal tudi danes. Bil je eden izmed dveh tekmovalcev na celotni tekmi, ki je zadel vseh dvajset strelov. Z novo zelo spodbudno tekaško predstavo, kjer je dosegel 20. čas tekmovanja, pa se je uvrstil na izjemno tretje mesto.  Od slovenskega šampiona sta bila boljša le Norvežana Johannes Thingnes Boe, ki je kljub dvema kazenskima minutama prišel do osem zmage sezone in Vetle Sjaastad Christiansen, ki je zgrešil enkrat. Chistiansen je v cilju za rojakom zaostal 9,9 sekunde, od Faka pa je bil hitrejši 20 sekund.

Da glavni trener Ricco Gross odlično svoje strelsko znanje prenaša na slovenske tekmovalce, sta prikazala še mlada Alex Cisar in Toni Vidmar. Obema se je edina napaka pripetila pri devetnajstem strelu. Z le eno kazensko minuto pa sta prišla do 24. in 22. mesta, s čimer sta oba poskrbela za svojo najboljšo uvrstitev v kariere.  Na tekmi sta nastopila tudi Rok Tršan in Miha Dovžan, ki pa sta na 70. in 57. mestu na žalost ostala brez točk svetovnega pokala. (SloSki)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča