Jamranje turističnih bogatunov, čemu?

0
2230

Zagotovo je bil turizem močno prizadet zaradi koronavirusa oz. so bili najbolj prizadeti številni, ki delajo v tej panogi, za majhne denarje, tudi v Sloveniji. Še več, marsikdo je ostal brez službe, a spet najbolj jamrajo lastniki turističnih destinacij, objektov in ostali, ki so finančno vpleteni v turistični posel.

In po tako imenovanem korona času najbolj tarnajo tisti, ki so pred korono služili zelo zajetno. Zdaj pa svoje turistične lokacijo označujejo kot mrtve, na robu preživetja itd. Zgodovinske lokacije niso ustvarili novodobni podjetniki, ki tam delujejo (morda redki), pač pa so jih po domače pojerbali, najeli, kupili. Kako bolne oz. nezdrave in pokvarjene so izjave v teh dneh, da so npr. Benetke mrtve itd.

In če je tam, v naši neposredni bližini, po koroni, tako zelo hudo, lahko pričakujemo še kakšno zaprosilo za evropsko finančno donacijo! Slednje se bo najverjetneje glasilo o posebnosti lagune, mesta na kolih itd.. Tako kot vedno bodo sredstva pobasali drugi, ki so s cekini imeli opravka še pred korono in jim je za laguno bolj malo mar. Bolj jih zanima, kdaj bo v neposredno bližino pripeljala turistična ‘kruzerka’ in če bo  vaporetto s celine pripeljal veliko ljudi itd….

‘Porka …..a’. Benetke bodo oz. so že polne, pa tako hudo je. Ne vem, če je naš Bled že kaj oznanil, da mogoče kremšnite ne gredo tako v prodajo kot pred korono. Pa me tudi ne zanima. Tako Benetke kot Bled sta poleg številnih drugih svetovni turistični lokaciji, kjer je korona tudi njih prisilila v tihožitje, je odveč jamranje, saj bodo že v kratkem nadoknadile izgubljeno.

Mnogo manjši turistični delavci, ki jih država promocijsko in finančno manj podpira, pa se bodo najverjetneje težje pobrali, če se sploh bodo. Nekateri nimajo t.i. lagune, otoka…. Menim.

(foto: Janko)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj