Janša: najprej so življenja, potem je zdravje in nato gospodarstvo

0
1143

Predsednik vlade Janez Janša je v nagovoru državljanov povedal, da se stanje pri nas in po svetu nevarno zaostruje. Potrebni bodo ukrepi, ki bodo v prvi vrsti varovali življenja, nato gospodarstvo, vse ostalo pa bo moralo nekaj časa počakati.

Slovenija je po neposrednih posledicah drugega vala epidemije še vedno med relativno manj prizadetimi, vendar se stanje nevarno zaostruje. Prisiljeni smo sprejemati ukrepe za obvladovanje širjenja novega koronavirusa. Kako? Janša je spomnil na sestanek Evropskega sveta, kjer so dosegli soglasje o hierarhiji vrednot pri spopadanju z virusom. “Najprej so življenja, potem je zdravje in nato je ekonomija oziroma gospodarstvo, še posebej življenjsko pomembne dejavnosti. Vse ostalo, od zabave do številnih drugih aktivnosti, pa tudi nekaterih svoboščin, bo moralo nekaj časa počakati.”

Bolj bomo sposobni spoštovati to lestvico in ukrepe, ki iz nje izhajajo, prej se bomo lahko vrnili v normalno življenje, je povedal Janša.

V soboto smo v Sloveniji sicer opravili 3765 testiranj in potrdili 726 okužb z novim koronavirusom. Na intenzivnem oddelku bolnišnic je 49 bolnikov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj