petek, 26 aprila, 2024
DomaSlovenijaJanša: Zaradi angleškega seva lahko govorimo že o tretjem valu

Janša: Zaradi angleškega seva lahko govorimo že o tretjem valu

“Splošna epidemiološka slika v državi ni dobra,” je na novinarski konferenci uvodoma izpostavil predsednik vlade Janez Janša. Zaradi širjenja angleškega seva, lahko po njegovem tako praktično že govorimo o tretjem valu.

Ne glede na to, pa bo v ponedeljek pouk potekal tam, kjer bo hkrati možno izvesti tudi testiranje. V četrtek smo v Sloveniji na okužbo z novim koronavirusom skupno (s PCR-testi in s hitrimi antigenskimi testi) sicer testirali 12.033 ljudi, pozitivnih je bilo 1294, kar predstavlja 10,8 odstotka. V bolnišnicah se zdravi 1082 bolnikov, od tega 169 na intenzivni negi. Umrlo je 20 covidnih bolnikov.

“Vlada RS je že v začetku decembra sprejela načrt sproščanja in zaostrovanja ukrepov, ki je bil nato januarja noveliran in je splošno znan. Vsi nadaljnji koraki so tako predvidljivi. Novi podatki se sproti vnašajo in tako glede regijske situacije ni neznank,” je na novinarski konferenci o stanju epidemije covida-19 v državi dejal predsednik vlade Janez Janša.

V javnosti se po njegovem namreč še vedno pojavljajo določene dileme – “v zadnjem času v zvezi s Koroško, ki je na srečo zdaj bistveno boljša od nacionalnega povprečja in bi že lahko izpolnjevala pogoje za sproščanje ukrepov, ki so predvideni v oranžni fazi”. A o tem bi po njegovih navedbah lahko govorili le, če bi cela država izpolnjevala te pogoje. “Vsi, ki se sprašujete o nadaljnjih ukrepih, spremljajte podatke,” je pozval in dodal, da “žal splošna epidemiološka situacija ni dobra”.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča