sobota, 20 aprila, 2024
DomaSlovenijaJanša zaradi spora z Veldovo zapustil razpravo

Janša zaradi spora z Veldovo zapustil razpravo

V okviru skupine Evropskega parlamenta za spremljanje spoštovanja demokracije je danes potekala razprava o Sloveniji, v kateri so najprej soočili mnenja o položaju medijev. Razpravo je popolnoma zasenčil spor slovenskega premierja Janeza Janše s predsedujočo Sophie in ‘t Veld. Janša je namreč zahteval predvajanje videoposnetka o svobodi medijev v Sloveniji, ki pa ga Veldova ni želela predvajati, saj da je video prispel v zadnjem trenutku. Janša pa je odvrnil, da je posnetek poslal tri ure prej, ter da bi lahko glede na sredstva, ki jih imajo na voljo, posnetek že pregledati.

Janša je po sporu na družbenih omrežjih zapisal, da gre za “cenzuro na organu, ki bi moral zagovarjati svobodo medijev”. Zatrdil je, da je bilo vse pravočasno dogovorjeno, pripravljeno, prevedeno in posredovano. “Žalosten pravi obraz Odbora Evropskega parlamenta za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve.”

Iz skupine za spremljanje demokracije, pravne države in temeljnih svoboščin pa so v sporočilu za javnost zapisali, da obžalujejo, da je bila izmenjava mnenj prekinjena. Poudarjajo pa, da je bilo srečanje na izrecno prošnjo Janše izjemoma predvajano v živo. Gradivo slovenskega premierja pa je po njihovih besedah prispelo le nekaj minut pred začetkom srečanja, nekateri posnetki pa celo med razpravo. (24ur.com)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča