ponedeljek, 20 marca, 2023
DomaSlovenijaJanšo v Marezigah pričakali protestniki

Janšo v Marezigah pričakali protestniki

Petkovi protestniki so se v soboto opoldne odpravili na Obalo. V Marezigah namreč poteka srečanje članov stranke SDS, protestniki pa to vidijo kot provokacijo, saj so spomnili, da so Marezige pojem primorskega boja proti fašizmu. Premierju Janezu Janši tako očitajo izbor kraja za strankarsko srečanje. Prepričani so, da to ni naključje. Policija medtem opozarja, da gre za neprijavljen shod.

Premierju Janezu Janši protestniki očitajo izbor kraja za strankarsko srečanje, pravijo, da ne gre za naključje. “Tako kot ni bil slučaj, da je Janša pred enim tednom na istem mestu gostil evropske poslance iz skupine Identiteta in demokracija, skrajne desničarje oziroma neofašiste, ki v evropskem parlamentu zagovarjajo najbolj nacionalistična in rasistična stališča,” so opozorili v Protestni ljudski skupščini.

Kot pravijo, so Marezige pojem primorskega boja proti fašizmu, kjer so se goloroki domačini pred 100 leti postavili po robu oboroženim fašistom in Marežanski upor je prišel  v zgodovino kot prvi upor proti fašizmu ne samo na slovenskih tleh, temveč tudi v svetovnem merilu. Očitajo, da se s svojo prisotnostjo stranka SDS “posmehuje se tudi več kot 100.000 Primorcem, ki so v 23 letih fašističnega terorja morali zapustiti svoje domove”.

(Tina Hacler/ 24ur.com)

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno