nedelja, 19 maja, 2024
DomaVremeJasen preostanek nedelje

Jasen preostanek nedelje

Dopoldne bo še oblačno s padavinami. Ob krajevnih nalivih je možen močnejši porast manjših rek in hudournikov, ki se lahko ponekod tudi razlijejo.

Bolj prijazno vreme bo popoldne, ko se bo od SZ-da v večjem delu Slovenije zjasnilo, a lahko tudi takrat tu in tam še nastane kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Ob šibki burji bo na Primorskem do 30 st. C. Drugod bodo temperature nekoliko nižje. Pričakujemo od 22 do 26 st. C.

V gorah bo dopoldne oblačno in megleno s padavinami. Zapihal bo okrepljen SZ veter. Sredi dneva bo veter oslabel in v večjem delu gora se bo zjasnilo. A popoldne se bo oblačnost spet povečala. Nastalo bo še nekaj ploh, lahko tudi kakšna nevihta.

V ponedeljek zjutraj bo marsikje po nižinah megleno, čez dan pa bo v večjem delu Slovenije sončno. Popoldne bo predvsem na Gorenjskem in Koroškem nastajala kopasta oblačnost, iz katere se bodo razvile posamezne plohe in nevihte. Tudi v torek bodo nevihte nastajale predvsem nad hribi, v sredo in četrtek pa je precej nevihtno vreme pričakovati v večjem delu države. Še bolj nestabilen petek, ko nas bo od SZ-da dosegla nova hladna fronta. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča