četrtek, 25 aprila, 2024
DomaVremeJasen začetek oktobra

Jasen začetek oktobra

Petek bo na Primorskem sončen s šibko burjo. Veliko jasnine bo tudi v višjih legah nad 700 metri nadmorske višine. Marsikje drugje bo dopoldne še megleno, popoldne pa bo povsod prevladovala jasnina. Nastalo bo le nekaj plitvih kopastih oblakov. Najtopleje bo na Primorskem, ogrelo se bo do 24 st. C. Tudi drugod bo prijetno s temperaturami okoli 20 st. C. Malce bolj sveže bo na Gorenjskem in Koroškem, kjer bo okoli 18 st. C.

Po nočnem sneženju in današnji megli bodo jutri gore spet obsijane. Nekaj oblakov bo popoldne na območju Snežnika. Pihal bo šibak JZ veter, s katerim bo k nam spet dotekal toplejši zrak. Temperatura na 1500 metrov bo sredi dneva okoli 12, na 2500 metrov pa 5 st. C.

V soboto bo zjutraj sveže in marsikje po nižinah megleno, dan bo sončen in s temperaturami nad 20 st. C. Na nebu bo le nekaj tanke oblačne koprene. V nedeljo se bo krepil JZ veter, z njim pa tudi dotok toplega in vlažnega zraka iznad Sredozemskega morja. Na zahodu se bo pooblačilo in popoldne bo tukaj občasno deževalo. Na vzhodu bo še sončno in za začetek oktobra zelo toplo s temperaturami blizu 25 st. C. V ponedeljek se bo dež na zahodu okrepil in občasno razširil tudi nad osrednjo Slovenijo, še več dežja, vsaj tako kaže danes bo v nadaljevanje tedna, ko se bo tudi nekoliko ohladilo. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča