Jasna in topla sreda

0
72

Svetlejša izjema v teh dneh je zagotovo vreme. Dan bo sončen, oblakov bo zelo malo. Pihal bo šibak vzhodni veter. Tako najvišjo kot tudi najnižjo temperaturo bomo popoldne izmerili na Primorskem. Na Goriškem in v Vipavski dolini se bo ogrelo do 22 st. C, ob morju, kjer se bo šibka burja popoldne obrnila v maestral, pa bo 16 st. C. V preostalem delu Slovenije bomo izmerili od 17 do 19 st. C.

Odsvetujemo obisk gora, še zlasti visokogorja, kjer je v teh dneh zaradi višjih temperatur ponovno povečana nevarnost proženja snežnih plazov, prav tako so zaprte koče. Za svoj cilj si raje izberite manj obiskane in lažje vrhove, saj se s tem v največji možni meri izognete morebitnim poškodbam.

Četrtek in petek bosta še sončna in topla z najvišjimi temperaturami malo nad 20 stopinj Celzija, ob koncu tedna pa se bo vreme spremenilo. Že v soboto se bo oblačnost povečala, v noči na nedeljo pa bo zapihal še okrepljen SV veter, ki nam bo prinesel izrazito ohladitev. Menjavo zračne mase bodo pospremile manjše padavine, tudi po nižinah bo lahko rahlo snežilo. Vetrovno in za ta čas neobičajno mrzlo vreme se bo predvidoma vztrajalo do sredine prihodnjega tedna.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj