sreda, 24 aprila, 2024
DomaVremeJasno in zjutraj mrzlo

Jasno in zjutraj mrzlo

V naslednjih se bomo soočili še z bolj hladno oz. polarno zračno maso s severa. Ta bo v prihodnjih dneh s svojim obrobjem segala tudi nad naše kraje.

Ponoči se bo povsod zjasnilo. Ker se bo polegel tudi veter, bo ohlajanje izrazito. Zelo nizko se bo živo srebro spustilo predvsem v krajih s snežno odejo. V višje ležečih alpskih dolinah bo zjutraj okoli -17 st. C, še nekaj stopinj manj bo lahko v mraziščih južne Slovenije. Drugod bo od -13 do -7. Na Dolenjskem okoli -9. Zmrzovalo bo tudi ob morju, kjer bo 2 stopinji pod ničlo.

Jutri bo sonce v večjem delu Slovenije sijalo od jutra do večera. Nekaj oblačnosti bo občasno le na vzhodu države. Dopoldne bo brezvetrje, popoldne pa bo predvsem na Štajerskem in v Prekmurju zapihal SV veter, na Primorskem šibka burja. Temperature bodo zelo raznolike. V višjih legah bo ves dan globoko pod ničlo, drugod bo malo nad ničlo. Na Primorskem bo od 6 do 8 st. C.

Razmere v visokogorju so še vedno nevarne. Zaradi mrzlega vremena se snežna odej tudi v prihodnjih dneh še ne bo stabilizirala. Petek bo sončen, nekaj povečane oblačnosti bo občasno le na območju Pohorja in vzhodnih Karavank. V sredogorju bo vetra malo, v visokogorju pa bo pihal okrepljen SV-dnik.

Ob koncu tedna se bo nad nami zadrževal najhladnejši zrak. V soboto bo na zahodu prevladovalo sončno vreme, na vzhodu pa bo več oblačnosti. V nedeljo se bo po jasnem in zelo mrzlem začetku dneva oblačnost od zahoda povečala. Temperature bodo marsikje ves dan pod ničlo. V prihodnjem tednu bomo postopno prišli pod vpliv JZ vetra in mraz bo začel popuščati. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča