četrtek, 30 marca, 2023
DomaVremeJasno in zjutraj mrzlo

Jasno in zjutraj mrzlo

V naslednjih se bomo soočili še z bolj hladno oz. polarno zračno maso s severa. Ta bo v prihodnjih dneh s svojim obrobjem segala tudi nad naše kraje.

Ponoči se bo povsod zjasnilo. Ker se bo polegel tudi veter, bo ohlajanje izrazito. Zelo nizko se bo živo srebro spustilo predvsem v krajih s snežno odejo. V višje ležečih alpskih dolinah bo zjutraj okoli -17 st. C, še nekaj stopinj manj bo lahko v mraziščih južne Slovenije. Drugod bo od -13 do -7. Na Dolenjskem okoli -9. Zmrzovalo bo tudi ob morju, kjer bo 2 stopinji pod ničlo.

Jutri bo sonce v večjem delu Slovenije sijalo od jutra do večera. Nekaj oblačnosti bo občasno le na vzhodu države. Dopoldne bo brezvetrje, popoldne pa bo predvsem na Štajerskem in v Prekmurju zapihal SV veter, na Primorskem šibka burja. Temperature bodo zelo raznolike. V višjih legah bo ves dan globoko pod ničlo, drugod bo malo nad ničlo. Na Primorskem bo od 6 do 8 st. C.

Razmere v visokogorju so še vedno nevarne. Zaradi mrzlega vremena se snežna odej tudi v prihodnjih dneh še ne bo stabilizirala. Petek bo sončen, nekaj povečane oblačnosti bo občasno le na območju Pohorja in vzhodnih Karavank. V sredogorju bo vetra malo, v visokogorju pa bo pihal okrepljen SV-dnik.

Ob koncu tedna se bo nad nami zadrževal najhladnejši zrak. V soboto bo na zahodu prevladovalo sončno vreme, na vzhodu pa bo več oblačnosti. V nedeljo se bo po jasnem in zelo mrzlem začetku dneva oblačnost od zahoda povečala. Temperature bodo marsikje ves dan pod ničlo. V prihodnjem tednu bomo postopno prišli pod vpliv JZ vetra in mraz bo začel popuščati. (Rok Nosan)

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno